نسل Z که به افرادی گفته میشود که بین سالهای ۱۹۹۷ تا ۲۰۱۲ متولد شدهاند، ویژگیها و انتظارات منحصربهفردی را به کلاس درس میآورد. آموزش مؤثر برای این نسل مستلزم درک نیازهای آنها و استفاده از نقاط قوت آنهاست. در این مقاله چند استراتژی کلیدی برای این منظور معرفی شده است:
۱. با فناوری اجين شوید
دانشجویان Gen Z با تکنولوژی بزرگ شدهاند و از آن برای یادگیری راحت استفاده میکنند. ابزارها و پلتفرمهای دیجیتال را برای افزایش تعامل و یادگیری به کار بگیرید. از منابع تعاملی و چند رسانهای برای جذابتر کردن درسها استفاده کنید. آزمونهای آنلاین، ویدئوها و شبیهسازیهای مجازی میتوانند بسیار موثر باشند.
۲. یادگیری را شخصیسازی کنید
برنامههای یادگیری را به صورت شخصیسازی شده اجرا کنید تا متناسب با نیازهای فردی دانشجویان و سرعت یادگیری آنان باشد از دادههای جمعآوری شده، برای پیگیری پیشرفت و تطبیق روشهای تدریس خود استفاده کنید.
رویکرد دانشجو محور به کار بگیرید و با اجازه دادن به دانشجویان برای انتخاب پروژه ها یا موضوعاتی که به آنها علاقه دارند، استقلال آنها را برانگیزید. این کار باعث افزایش انگیزه و مشارکت در آنان میشود.
۳. بر سلامت روان دانشجویان هم تمرکز کنید
از سیستمهای پشتیبانی برای مراقبت از دانشجویان استفاده کنید. نسل Z با چالشهای سلامت روانی مانند اضطراب و افسردگی مواجه هستند. دانشجویان را از این نظر پایش کنید و از طریق خدمات مشاوره و ایجاد یک محیط امن و فراگیر، آنان را حمایت کنید. محیطی را ایجاد کنید که در آن دانشجویان احساس راحتی کنند تا در مورد سلامت روان خود صحبت کنند و در صورت نیاز به دنبال کمک باشند.
۴. یادگیری مشارکتی را تقویت کنید
تشویق به همکاری از طریق پروژههای گروهی و یادگیری همتا به همتا به ایجاد مهارتهای کار گروهی کمک میکند و به دانشجویان امکان می دهد از یکدیگر یاد بگیرند.
با ترویج جامعیت و احترام، حس ایجاد یک اجتماع یادگیری را در کلاس ایجاد کنید. از فعالیتهای تیمسازی برای تقویت روابط استفاده کنید.
۵. ارتباط با دنیای واقعی
درسها را به سناریوها و مشکلات دنیای واقعی متصل کنید. این کار به دانشجویان کمک میکند تا برای شغل آینده خود آماده شوند. برای این کار، فعالیتهای عملی، دورههای کارآموزی و تجربههای میدانی را برای ارائه تجربه عملی و درک عمیقتر در برنامههای آموزشی آنان بگنجانید.
۶. بازخورد
بازخورد منظم و سازنده برای کمک به بهبود عملکرد آموزشی دانشجویان ضروری است. برای این منظور، از ارزیابیهای تکوینی برای هدایت یادگیری و توسعه دانشجویان استفاده کنید. با تاکید بر تلاش و پیشرفت و نه صرفاً نتایج، ذهنیت رشد را در دانشجویان توسعه دهید. به دانشجویان بیاموزید که چالشها را به عنوان فرصتهایی برای رشد در نظر بگیرند.
با اتخاذ این استراتژیها، اساتید میتوانند به طور مؤثری دانشجویان نسل Z را درگیر کرده و از آنها حمایت کنند و به آنها کمک کنند تا از نظر علمی و شخصی پیشرفت کنند.
دکتر آفاق زارعی